Paula Patricia Pany

Varsta: 23 ani

Ocupatia: Coordonator Centru de zi ''Asociatia Familia Regasita''

Oras: Cluj-Napoca

Voturi: 119

Dragostea pentru copii si speranta unui viitor mai bun

Paula Patricia Pany este Coordonatoarea Centrului pentru copii al Asociatiei “Familia Regasita”, asociatie ce are ca obiectiv oferirea de suport afectiv, educational, si material pentru copii proveniti din familii de etnie romana si roma, prin aceasta  urmarindu-se prevenirea abandonului scolar si cresterea capacitatii copiilor de a se adapta si de a se integra in societate.

 “Cum am ajuns eu aici, la Asociatia Familia Regasita," Fami", cum ii spun copii? Printr-o fericita intamplare. Acesta este un centru cu copii proveniti din medii defavorizate. Am venit sa lucrez ca voluntara, am ajuns sa cunosc oameni minunati si am simtit ca mi-am gasit locul. Am ajuns sa  iubesc acesti copii, care-mi pun la incercare in fiecare zi rabdarea, creativitatea, speranta in schimbare si care la sfarsitul zilei ma fac sa realizez de ce ziua mea a fost deosebita.

Atunci cand mi-a fost oferita sansa de a veni la Clubul Copiilor, am fost atat de fericita, cred ca inima mea o lua razna de emotie dar in acelasi timp o teama puternica pentru provocarea care ma astepta, deoarece simteam ca mi se ofera ocazia sa fac ceva cu adevarat important. In primele zile totul era un haos, nimic nu parea sa mai aiba vreo logica sau un rost, trebuia sa ne acomodam unii cu ceilalti; de fapt cred ca la inceput nici unul din noi nu prea intelegea aventura in care porneam impreuna. Dar zilele treceau si “mozaicul” nostru incepea sa se contureze, sa capete un sens, si as putea spune chiar valoare.

Ideile pareau sa-mi invadeze mintea, descopeream cu ajutorul acestor copii noi resurse, un mod total diferit de-a privi lumea, o alta simtire a tot ceea ce ne inconjoara.

Puterea acestor copii de a face fata problemelor, zambetul lor care ascunde atata durere, surprinderea ca inca mai pot oferi iubire si celor din jur, caldura manutelor lor care se agata de tine cerandu-ti doar o farama de iubire si imbratisarile daruite la plecarea acasa, ma fac sa incep fiecare zi cu dorinta de a incerca sa dau tot ce pot eu mai bun pentru ei, sa incerc sa ma  depasesc  pe mine, urmand astfel ceea ce le zic mereu "limitele ni le impunem noi, orice vrem putem reusi, doar noi putem sta intre visul nostru si realizarea acestuia" .

Ceea ce am invatat de cand sunt aici, este faptul ca de noi depinde fericirea dupa care tanjim si este atat de usor sa o obtinem, deoarece fericirea este nascuta din lucrurile mici ce alcatuiesc fiecare zi, fericire pe care copii o traiesc, un univers in care totul este posibil, unde visele si speranta exista in fiecare dintre noi. Din pacate crescand uitam sa ne bucuram, uitam ce fragil este acest univers, crestem, ranim, uitam sa iubim, uitam ca nu suntem singuri, uitam sa avem grija unul de celalalt, uitam ca suntem oameni si este trist sa te uiti inapoi sa vezi ce sus erai o data, cand aveai intelepciunea copil fiind, pe care ai lasat-o sa se piarda alergand dupa lucruri efemere, intelepciune pe care o redobandesti la batranete. Nu e oare trist ca mergem in jos atatia ani in loc sa ne inaltam zi de zi? 

Am intrat in cadrul Centrului de zi pentru copii cu credinta si speranta ca voi invata multe lucruri, ceea ce s-a si intamplat, dar cred ca cel mai important este ca am recuperat ceva ce pierdusem, si anume bucuria de a fi om.

Obstacolele cele mai des intalnite sunt parintii, lipsa de implicare a sistemului, precum si nepasarea celor din jur .Mi-as dori pe viitor sa putem extinde acest proiect, sa implicam cat mai multi copii, carora sa le putem oferi o alta directie in viata, sa facem ceva semnificativ pentru schimbare, precum si obtinerea implicarii voluntarilor mai mult.

Cum m-as descrie? Cred ca sunt un om simplu constient de cei din jurul meu.

Tuturor femeilor care isi doresc sa schimbe, sa schimbe lumea intr-un loc mai cald, le spun sa aiba puterea sa treaca peste orice obstacol, sa-si urmeze visul, deoarece ne nastem cu un vis si ne implinim doar infaptuindu-l.”

Sustine-o pe Paula Patricia Pany!


SUSTINE CU UN BADGE

Paula Patricia Pany


Genereaza

PARTENERI

TVR Tabu Avantaje Psychologies Femina Kudika Ele Feminis Tango Femeia